Kallistumat

Kallistumien automaattisen monitoroinnin avulla saadaan reaaliaikaista kallistustietoa, jota käytetään erilaisten jäykkien rakenteiden stabiliteetin valvontaan niin rakentamisen kuin käytönkin aikana.

Kallistumien reaaliaikainen mittatieto

Reaaliaikaista kallistustietoa käytetään erilaisten jäykkien rakenteiden stabiliteetin valvontaan niin rakentamisen kuin käytönkin aikana. Yleisimpiä käyttökohteita ovat sillat, laiturit, tornitalot, perustukset, pylväät, betonirakenteiset padot ja muut jäykät rakenteet. Kallistustietoa on hyödynnetty esimerkiksi Raide-Jokerin työmaasillan monitoroinnissa.

Case Raide-Jokeri: Kaivantotyömaan läheisen metrosillan turvallisuuden varmistaminen

Videolla YIT:n Jani Kiili kertoo, kuinka Raide-Jokerin työmaalla seurataan kaivannon läheisyydessä olevan sillan rakenteiden liikkeitä FinMeasin automaattisella monitorointiratkaisulla.

Lue lisää

Mittalaite: Tilt meter

Anturi on 2-akselinen kallistusanturi (tilt meter). Anturi asennetaan rakenteeseen siten, että se mittaa rakenteen kallistukulman muutoksia. Mittalaitteen keskusyksikkö siirtää mittaustiedot automaattisesti FinMeas Onlineen, josta mittaustulokset ovat reaaliaikaisesti tarkasteltavissa.

Hyödyt

  • Ajantasainen, tarkka mittaustieto mahdollisista muutoksista
  • Tarkkojen digitaalisten antureiden ansiosta mittaustulosten luotettavuus on erinomainen
  • Nopea ja helppo asennus
  • Hälytykset haluttujen raja-arvojen ylityksestä nopeasti ja luotettavasti
  • Etäluettavuus vähentää virheitä, turhaa työtä ja kustannuksia

5 syytä hyödyntää automaattista monitorointia

Tässä artikkelissa on koottuna viisi tärkeintä syytä, miksi automaattinen monitorointi kannattaa niin maa- kuin kalliorakentamisessakin.

Lue lisää

Haluatko kallistumamonitoroinnista?

Ota yhteyttä tai jätä meille viesti, niin asiantuntijamme palaa asiaan mahdollisimman pian!

Tutustu referensseihimme