Painumat

Automaattista painumaletkua käytetään esimerkiksi rata- ja tierakenteissa maaperän liikkeiden valvontaan ja painumaseurantaan

Painumien automaattinen valvonta

Automaattista painumaletkua käytetään painumien mittaukseen esimerkiksi rata- ja tierakenteissa maaperän liikkeiden valvontaan. Mittalaite sopii myös erilaisten perustusten, täyttömaiden, patojen ja muiden rakenteiden valvontaan. Tyypillinen käyttökohde on kaivantotyömaa, jossa halutaan seurata ympärillä olevien rakennusten perustusten käyttäytymistä. Painumien seurantaan FinMeas tarjoaa kahta erilaista ratkaisua: GPS-pohjaista painumaseurantaa sekä automaattista painumaletkua.

Mittalaite: GPS-pohjainen painumaseuranta

Painopenkereissä puolestaan on tärkeää seurata painumanopeutta. Painuman seuranta kertoo myös selkeästi, milloin on oikea aika siirtyä seuraavaan työvaiheeseen. Näin säästytään monessa tilanteessa varman päälle odottelulta, johon voi tuhlaantua paljon aikaa.

Fokuksena GPS-pohjaisessa ratkaisussa on yhden yksittäisen pisteen seuraaminen. Ratkaisulla saavutettava tarkkuus on +-1cm. Toimitamme myös tarvittavan tukiaseman.

Mittalaite: Automaattinen painumaletku

Painumien mittaukseen FinMeas toimittaa mittalaitteita, joissa pitkään nesteletkuun on liitetty tarkkoja paineantureita. Nesteletkumittalaite voi olla jopa satoja metriä pitkä ja antureiden välimatka voi olla kymmeniä metrejä. Painumaletku voidaan asentaa maan alle tai kiinnittää suoraan rakenteeseen. Nestepaineen avulla toimivat anturit havaitsevat jopa 5 mm suuruiset painumat. Painumaletku soveltuu erinomaisesti kohteisiin, joissa halutaan tietoa monista eri pisteistä.

Molempien mittalaitteiden keskusyksiköt siirtävät mittaustiedot automaattisesti FinMeas Onlineen, josta mittaustulokset ovat reaaliaikaisesti tarkasteltavissa.

Painuman monitoroinnin hyödyt

  • Jatkuva tieto painumista, minkä avulla painumien syyt voidaan helpommin yksilöidä
  • Hälytykset haluttujen raja-arvojen ylityksestä nopeasti ja luotettavasti
  • Etäluettavuus vähentää virheitä, turhaa työtä ja kustannuksia

5 syytä hyödyntää automaattista monitorointia

Tässä artikkelissa on koottuna viisi tärkeintä syytä, miksi automaattinen monitorointi kannattaa niin maa- kuin kalliorakentamisessakin.

Lue lisää

Haluatko lisätietoja painumaseurannasta?

Ota yhteyttä tai jätä yhteydenottopyyntö, niin asiantuntijamme palaa asiaan mahdollisimman pian!

Tutustu referensseihimme