Painumatankojen seurannan automatisoinnilla turvallisuutta ja tehokkuutta

Painumaseurantaa tehdään rakenteiden ja maaperän turvallisuuden varmistamiseksi sekä mahdollisten muutosten havaitsemiseksi. Usein painumia valvotaan manuaalimittauksilla. Manuaalisten toimenpiteiden korvaaminen jatkuvalla, automaattisella seurannalla mahdollistaa datan saannin useammin. Tällöin tilanteesta muodostuu selkeämpi kokonaiskuva, ja näin myös muutokset huomataan nopeammin ja niihin voidaan puuttua aikaisemmin.

Työvaiheiden sujuvuutta ja turvallisuuden valvontaa

Automaattisen painumaseurantajärjestelmän avulla voidaan seurata painumanopeutta ja sen kehittymistä. Tämä mahdollistaa turvallisuuden valvonnan lisäksi mm. painopenkereen painuman päättymisen ajankohdan ennakoinnin ja havaitsemisen. Kun tulevaisuuden näkymät ovat selvillä, onnistuu myös seuraavien työvaiheiden suunnittelu ja ajoittaminen vaivattomammin.

FinMeas on kehittänyt GNSS-pohjaisen painumaseurannan

Jatkuvatoimisen painuman seurannan mahdollistamiseksi FinMeas on kehittänyt satelliittipohjaisen, automaattisen, akkutoimisen painumaseurantajärjestelmän. Helppokäyttöisyytensä ansiosta mittalaite on vaivaton asentaa, käyttää sekä tarvittaessa myös siirtää. Mittalaitteen antenni kiinnitetään painumatankoon tai muuhun seurattavaan rakenteeseen. Ainoa tarvittava kaapeli on antennin ja ohjausyksikön välinen johto. Akkutoiminen mittalaite selviää akun turvin talven pimeät kuukaudet, kunnes valon taas koittaessa akku varautuu täyteen aurinkopaneelin avulla. Kaikki data siirtyy automaattisesti matkapuhelinverkon kautta FinMeas Online -järjestelmään, jossa sitä voi tarkastella ja hallita millä tahansa päätelaitteella.

Lue lisää painumien monitoroinnista.

FinMeas Online

FinMeas Online -verkkopalvelu tarjoaa reaaliaikaiset mittaustiedot nopeasti ymmärrettävällä tavalla.
tutustu
Siirtymät
Painumat
Ankkurivoimat
Kallistumat
Lämpötilaprofiili
Huokospaine
Vedenkorkeus
Virtaama
Pohjavesien laatusuureet
Pintavesien laatusuureet
Sääolosuhteet
Reaaliaikainen kamerakuva
Venymät
Halkeamat
Liitokset

YHTEYDENOTTOLOMAKE

Keskustele asiantuntijamme kanssa

Onko sinulla kysyttävää palveluistamme tai haluatko ehdotuksen juuri sinulle parhaiten sopivista vaihtoehdoista?

Ota meihin yhteyttä, vastaamme sinulle mahdollisimman pian.

    enter