Case Vattenfall

Case Vattenfall

Vattenfallin Pamilon padon turvallisuutta monitoroidaan FinMeasin teknologialla. Monitorointijärjestelmän avulla padon tilannetta ja toimintaa voidaan seurata reaaliaikaisesti.

Pamilon patoa monitoroidaan FinMeasin kehittämillä automaattisilla huokospainemittausjärjestelmillä. Laitteet on asennettu patoon ja tieto padon tilanteesta siirtyy automaattisesti pilvipalveluun, jossa vastuuhenkilö voi tarkastella mittaustuloksia.

FinMeasin monitorointijärjestelmä seuraa Pamilon tilannetta reaaliaikaisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että järjestelmä havaitsee mahdolliset muutokset padon toiminnassa juuri sillä hetkellä, kun ne tapahtuvat, ei tunteja tai päiviä myöhemmin. Tämä antaa arvokasta lisäaikaa mahdollisille varotoimenpiteille.

"Web-palvelun käyttö on helppoa ja vaivatonta. Erityisen hyvää palvelussa on se, että padon tilanne nähdään reaaliajassa", Kari Niemelä Vattenfallilta kiittelee.

Mikäli ennalta määritellyt raja-arvot ylittyvät tai alittuvat, järjestelmä lähettää automaattisen hälytyksen sähköpostiin tai tekstiviestillä.

Hälytykset antavat aikaa reagoida

"Hälytysten ansiosta voimme nukkua yömme rauhassa. Hälytykset antavat meille aikaa reagoida, joten ehdimme analysoida mittaustuloksia rauhassa sekä etsiä syyn mahdollisille muutoksille", Niemelä jatkaa.

Automaattista monitorointia hyödynnettäessä kenenkään ei tarvitse mennä käymään itse paikan päällä. Tästä syystä automaattinen monitorointijärjestelmä on erityisen hyvä patojen seuraamiseen: Kukaan ei pysty näkemään padon sisälle ja tarkastelemaan tilannetta samalla tavalla kuin mittaussensorit - padon sisäistä eroosiota ei pysty havaitsemaan paikan päältä.

"Mikäli menetetään aikaa, on riskinä, että padon sisäinen eroosio pääsee kehittymään liian pitkälle", Niemelä mainitsee.

FinMeasin laitteiden avulla monitorointi ei myöskään ole maantieteellisesti rajoitettua. Pamilon pato sijaitsee Suomessa, mutta sitä monitoroidaan järjestelmän avulla myös Ruotsista käsin.

FinMeas Online

FinMeas Online -verkkopalvelu tarjoaa reaaliaikaiset mittaustiedot nopeasti ymmärrettävällä tavalla.
tutustu
Siirtymät
Painumat
Ankkurivoimat
Kallistumat
Lämpötilaprofiili
Huokospaine
Vedenkorkeus
Virtaama
Pohjavesien laatusuureet
Pintavesien laatusuureet
Sääolosuhteet
Reaaliaikainen kamerakuva
Venymät
Halkeamat
Liitokset

YHTEYDENOTTOLOMAKE

Keskustele asiantuntijamme kanssa

Onko sinulla kysyttävää palveluistamme tai haluatko ehdotuksen juuri sinulle parhaiten sopivista vaihtoehdoista?

Ota meihin yhteyttä, vastaamme sinulle mahdollisimman pian.

    enter