Referenssi: Loppuun käytettävän sillan turvallisuuden varmistaminen

Turun seudulla sijaitseva Kuusistonsalmen silta on valmistunut vuonna 1958. Laajan tiehankkeen yhteydessä myös kyseinen silta sai osakseen erikoistarkastuksen, jossa heräsivät epäilykset välitukien vinoudesta. Tämän perusteella sillalle määrättiin jatkuva seuranta perustusten mahdollisten liikkeiden havaitsemiseksi.

FinMeasin automaattiset seurantalaitteet – automaatti-inklinometrit ja tiltmeterit asennettiin alkusyksystä 2021 sillan penkereisiin ja välitukiin, tarkoituksenaan seurata sillan ja maaperän liikkeitä. Kohteessa haluttiin eritoten selvittää mahdollinen liike, sen jatkuvuus ja suunta, jotta sillan liikennöinti taataan turvalliseksi uusimiseen saakka.

Hankkeeseen toteutettiin tiltmetereiden ja inklinometrien lisäksi datan hallinta -palvelu koko mittausjakson ajalle, josta mittaustulokset ovat vaivattomasti tulkittavissa. Haastattelimme Varsinais-Suomen ELY-keskuksen siltainsinööriä – Ari Saloa, joka kertoi asiakkaan näkökulmasta seurantalaitteiden tuomat hyödyt siltarakenteiden valvontaan.

Lue asiakastarina kokonaisuudessaan täältä:

Tutustu myös muihin referensseihimme