Suomen pisimpiin lukeutuvaa rautatiesiltaa peruskorjataan Korpilahdella – FinMeas mukana

Yksi Suomen pisimmistä rautatiesilloista, Markkulan alikulkusilta Korpilahdella, on parhaillaan peruskorjauksen alla. Kesäkuun alussa käynnistyneen remontin tavoitteena on, että henkilöjunaliikenteeltä voitaisiin jatkossa poistaa 8-kympin rajoitus.

Peruskorjauksessa käsitellään maamassoja noin 100 000 tonnia ja työmaalla samanaikaisesti toimii useampia rakennusammattilaisia. Projektin on tarkoitus valmistua elokuun alkuun mennessä, joten korjaustöitä tehdään tällä hetkellä yötä päivää.

– Peruskorjaustyöt on tärkeää saada toteutettua turvallisesti ja ilman viiveitä. FinMeasin palvelulla osaltaan varmistetaan, että urakka etenee suunnitellusti, toteaa kohteen rakennusmittauksista vastaava Marko Pitkänen Jämsän Mittaus- ja Koneohjauspalvelu Oy:stä.

FinMeasilta kustannustehokas ratkaisu työmaan valvontaan

Markkulan alikulkusillan työmaan turvallisuutta valvoo tällä hetkellä 5 FinMeasin automaattista inklinometriä. Laitteet asennettiin työmaalle viime viikolla ja mittalaitteiden toimittamaa dataa on voinut sen jälkeen tarkastella FinMeasin web-palvelussa.

Inklinometri mittaa sekä siirtymän että lämpötilan yhdellä laitteella. Laitteen avulla rakenteen käyttäytymisestä saadaan tarkkaa tietoa reaaliaikaisesti mikä on tärkeä osa turvallisuusriskien valvontaa. Integroitu mittalaite on myös kustannustehokas, sillä kahden eri suureen mittaamiseen tarvitaan vain yksi laite.

– Automaatti-inklinometrit ovat ehdottomasti myydyin tuotteemme. Markkulan työmaan lisäksi näitä laitteita on tällä hetkellä asennettuna muun muassa Ruotsin Akallaan, missä ne valvovat Ruotsin suurimman tieprojektin turvallisuutta, toteaa FinMeasin teknologiajohtaja Antti Ryhänen.

Lisätietoja
Teknologiajohtaja Antti Ryhänen, FinMeas Oy, antti.ryhanen[at]finmeas.com, p. 050 322 1029
Mittauspäällikkö Marko Pitkänen, Jämsän Mittaus- ja Koneohjauspalvelu Oy, marko.pitkanen[at]jmkoy.fi, p. 040 088 3773

Lähteet:
YLE
Liikennevirasto

FinMeas Online

FinMeas Online -verkkopalvelu tarjoaa reaaliaikaiset mittaustiedot nopeasti ymmärrettävällä tavalla.
tutustu
Siirtymät
Painumat
Ankkurivoimat
Kallistumat
Lämpötilaprofiili
Huokospaine
Vedenkorkeus
Virtaama
Pohjavesien laatusuureet
Pintavesien laatusuureet
Sääolosuhteet
Reaaliaikainen kamerakuva
Venymät
Halkeamat
Liitokset

YHTEYDENOTTOLOMAKE

Keskustele asiantuntijamme kanssa

Onko sinulla kysyttävää palveluistamme tai haluatko ehdotuksen juuri sinulle parhaiten sopivista vaihtoehdoista?

Ota meihin yhteyttä, vastaamme sinulle mahdollisimman pian.

    enter