Säätilan monitorointi: Esittelyssä sääasema

Tiesitkö, että meidän kauttamme saat myös säätilassa tapahtuvien vaihteluiden havainnointiin ja seurantaan räätälöityjä ratkaisuja, joilla voit tehostaa mm. vesienhallintaa. Sääasema on nimensä mukaisesti säätilan vaikutusten seuraamiseen suunnattu automaattinen monitorointiratkaisu, johon on mahdollista valita useista erilaisista parametreistä tilannekohtaisesti tarpeisiisi sopivat.

Monipuoliset parametrivaihtoehdot valittavanasi

Etuina valikoimamme sääasemassa on sen monipuolinen – jopa yhdeksän mittausparametrin yhdistävä sääanturi sekä sisäänrakennettu tietojen esikäsittely.

Sääaseman anturiin valittavia mittausparametrejä ovat ilmankosteus, tuulen suunta ja nopeus, sademäärä, ilman lämpötila, säteily, ilmanpaine, lumen syvyys ja salamahavainnointi.

Sääasema sopii kaikille ilmastovyöhykkeille, kaikenlaisiin olosuhteisiin. Tämä takaa esimerkiksi tuulen mittauksen luotettavuuden arktisissakin olosuhteissa. Lisäksi siihen on integroitu erikseen päälle kytkettävä lämmitin jään kertymisen estämiseksi. Anturi ei sisällä liikkuvia eikä kuluvia osia ja on näin ollen huoltovapaa.

Lue myös säätilan vaikutuksista infraprojekteissa, ja miten sääasema on niissä hyödyksi.

Mittaustietojen helppo yhdistettävyys

Tieto siirtyy sääasemasta automaattisesti FinMeas Online -järjestelmään, josta informaatiota on selkeää tulkita muun mittausdatan kanssa samanaikaisesti, milloin tahansa. Näin voit tarkastella mittaustietietoja visuaalisina kuvaajina, asettaa tarkoituksenmukaiset hälytysrajat sekä hyödyntää mittausdataa mm. vesienhallinnassa. Lue lisää vesienhallinnasta tarkemmin täältä.

Tutustu tarkemmin datan hallinta -palveluun sekä muuhun palvelutarjontaamme alta.

Haluatko lisätietoja?

Sopisiko säävaihteluiden monitorointiin kehitetty sääasema juuri teidän käyttöönne? Ota yhteyttä – asiantuntijamme vastaavat kysymyksiin ja auttavat mielellään.