Referenssi: Pohjarakenteiden monitorointi kulttuurihistoriallisen rakennuksen vieressä

Kokemäellä sijaitsevan Pyhän Henrikin kappelin viereiselle rantatörmälle asennettiin FinMeasin automaattinen sivusiirtymien monitorointilaitteisto keväällä 2022. Pohjamaan liikkeen havainnointiin valittiin jatkuvatoimisen seurannan tueksi myös datan hallinta -palvelu.

Rakennus sijoittuu Kokemäen joen ulkokaarteeseen, jossa virtaava vesi muokkaa luontaisestikin teknisiltä ominaisuuksiltaan heikkoa, savesta koostuvaa maa-ainesta. Sijainnissa joen rantaan on geoteknisiä haasteita, joista uoman luiskan erodoituminen on jo aikaisemmin korjattu eroosiosuojarakenteella.

Kohteessa tarkoituksena on varmistaa, ettei maaperässä tapahdu siirtymiä, jotka voisivat olla ensimerkkejä joentörmän sortumiselle.

Haastattelimme Senaatti-kiinteistöjen rakennuttajapäällikköä, Sami Brückia rakennuksen taustasta. Kommenttinsa mm. hankkeen lähtökohdista sekä yhteistyöstä FinMeasin kanssa antoi puolestaan A-Insinöörien geotekninen suunnittelija, Ilona Häkkinen.

"Tämänkaltaiset kohteet ovat mielenkiintoisia, koska näissä tehdään todennäköisesti eniten tutkimuksia ja mittauksia. Usein voidaan ajatella toisin, vaikka tosiasiassa suojeltujen rakennusten korjaaminen ja kunnossapito on niin paljon enemmän kuin pintapuolista korjaamista, kiitos nykyaikaisen tekniikan ja apuvälineiden", rakennuttajapäällikkö muistuttaa.

Lue asiakastarina kokonaisuudessaan täältä.

Haluatko lukea lisää?

Tästä referenssiin [slide-anything id='1464']

FinMeas Online

FinMeas Online -verkkopalvelu tarjoaa reaaliaikaiset mittaustiedot nopeasti ymmärrettävällä tavalla.
tutustu
Siirtymät
Painumat
Ankkurivoimat
Kallistumat
Lämpötilaprofiili
Huokospaine
Vedenkorkeus
Virtaama
Pohjavesien laatusuureet
Pintavesien laatusuureet
Sääolosuhteet
Reaaliaikainen kamerakuva
Venymät
Halkeamat
Liitokset

YHTEYDENOTTOLOMAKE

Keskustele asiantuntijamme kanssa

Onko sinulla kysyttävää palveluistamme tai haluatko ehdotuksen juuri sinulle parhaiten sopivista vaihtoehdoista?

Ota meihin yhteyttä, vastaamme sinulle mahdollisimman pian.

    enter