Monitorointiohje auttaa monitorointisuunnitelman laatimisessa

FinMeasin mobiilisovellus tuo mittaustiedot älypuhelimeen

Suomen geoteknillisen yhdistyksen (SGY) Monitorointitoimikunta on julkaissut monitorointiohjeen, johon on koottu geoteknisen mittaamisen ja monitoroinnin olennaiset käsitteet ja periaatteet. Monitorointiohje on tarkoitettu kaikille geotekniikan alalla työskenteleville.

Julkaisussa käydään läpi yleisimmät geoteknisissä mittauksissa ja monitoroinnissa käytössä olevat menetelmät, seurantamittaussuunnitelman laatiminen sekä case-esimerkkejä geoteknisestä monitoroinnista.

”Alalle on kaivattu lisää tietoa monitoroinnista ja tarjolla olevista menetelmistä. Kokemuksemme mukaan myös suunnittelijat ovat kaivanneet ohjetta siihen, miten monitorointisuunnitelma laaditaan. Julkaisusta löytyy konkreettisia esimerkkisuunnitelmia, jotka osaltaan vastaavat tähän tarpeeseen”, kertoo SGY:n monitorointitoimikunnan puheenjohtaja Sami Ylönen.

Julkaisusta hyötyä erityisesti suunnittelijoille

Pohjarakennusalan suunnittelu- ja asiantuntijapalveluita tarjoavan Sipti Infra Oy:n projektipäällikkönä toimiva Tuomas Kärki on Ylösen kanssa samoilla linjoilla.

”Suunnittelijan näkökulmasta ohje tarjoaa arvokasta lisätietoa geoteknisen monitoroinnin menetelmistä ja mahdollisuuksista. Ohjeen mukaan laadittu monitorointisuunnitelma ja suunnitelman mukaisesti toteutetut mittaukset varmistavat valittujen suunnitteluratkaisujen toimivuuden ja parhaimmillaan tarjoavat kustannussäästöjä”, Kärki sanoo.

Kärki toivoo monitorointiohjeen yhdenmukaistavan välillä varsin kirjavia mittaussuunnitelmia sekä mittausten toteutuksia, jolloin mittaustuloksia voidaan paremmin hyödyntää myös geoteknisten mitoitusmenetelmien tarkkuudessa ja kehityksessä yleisesti.

Monitorointiohjeen on koonnut erikoistyönä tekniikan kandidaatti Antti Pelho. Ohje pohjautuu Harri Turkin insinöörityöhön ja sen työstämiseen on osallistunut Tampereen teknillinen yliopisto.

Monitorointiohje on ladattavissa maksutta SGY:n verkkosivuilla.

FinMeas Online

FinMeas Online -verkkopalvelu tarjoaa reaaliaikaiset mittaustiedot nopeasti ymmärrettävällä tavalla.
tutustu
Siirtymät
Painumat
Ankkurivoimat
Kallistumat
Lämpötilaprofiili
Huokospaine
Vedenkorkeus
Virtaama
Pohjavesien laatusuureet
Pintavesien laatusuureet
Sääolosuhteet
Reaaliaikainen kamerakuva
Venymät
Halkeamat
Liitokset

YHTEYDENOTTOLOMAKE

Keskustele asiantuntijamme kanssa

Onko sinulla kysyttävää palveluistamme tai haluatko ehdotuksen juuri sinulle parhaiten sopivista vaihtoehdoista?

Ota meihin yhteyttä, vastaamme sinulle mahdollisimman pian.

    enter