FinMeasin mittauspalveluja hyödynnetään Tukholman ohitustietöissä

Züblin Scandinavia AB urakoi parhaillaan Tukholman käynnissä olevan ohitustiehankkeen urakkaa FSE61, joka on yksi yhteensä 17 ohitustieurakasta. Se käynnistyi huhtikuussa 2016 ja valmistuu suunnitelman mukaan toukokuussa 2021. Urakka-alueen pituus on 980 metriä, josta 135 metriä on tunneliosuutta. Koska kallionpinta on lähellä maanpintaa, tunneli on rakennettava pääosin betonirakenteisena.

””Kallion injektointi on osoittautunut yhdeksi suurimmista haasteista työmaalla, koska kallio tunneliosuudella on ruhjeista. Ruhjeissa on runsaasti huokosvettä, jonka pinnan korkeuden hallitseminen on vaativa tehtävä. Muun muassa tähän vedenpinnan seurantaan olemme tarvinneet FinMeasin automatisoituja mittauspalveluja, joihin olemme erittäin tyytyväisiä”, kertoo projekti-insinööri Carl Berzell Züblin Scandinavia AB:sta.

Urakkaosuuteen sisältyy runsaasti pohjavahvistusta, muun muassa stabilointia, sekä kaivantojen tukemista. Kaivantoja tukevien teräsponttien liikkeet on pidettävä hallinnassa. Tässä FinMeasin osaamisesta on ollut työmaalle hyötyä: suomalaisyritys toimitti työmaalle jatkuvatoimiset, edistykselliseen anturiteknologiaan perustuvat inklinometrit, joiden avulla työmaalla säilyy koko ajan reaaliaikainen käsitys ponttiseinien sivusiirtymistä.

“Se, että mittaukset lisäksi ovat web-pohjaiset, tekee seurannasta erittäin helppoa. Kaiken lisäksi seurantaohjelmasta on käytössä eri kieliversioita, mikä on ollut avuksi myös saksankielisille rakennesuunnittelijoille”, Berzell toteaa.

Automaatio turvaa rakenteet

FinMeasin toimitusjohtaja Sami Ylönen on automaatiotekniikan tohtori, joka yrittäjäksi ryhdyttyään erikoistui geoteknisten mittausten automatisointiin. Tärkeä innoittaja hänelle ja hänen yrittäjäkollegalleen Antti Ryhäselle oli aikanaan suomalaisen teleteknologian uranuurtajiin kuuluva tutkimusprofessori Yrjö Neuvo.

“Ideamme on tarjota automaattisia mittauspalveluja ennalta ehkäisevästi. Toisin sanoen mittaustemme hyöty on siinä, että asiakas pystyy seuraamaan kriittisten rakenteiden toimintaa ja reagoimaan mahdollisiin poikkeamiin ajoissa”, Sami Ylönen selvittää.

FinMeas on toiminut Suomessa runsaan 15 vuoden ajan ja on tällä hetkellä kansainvälistymässä voimakkaasti. Sami Ylönen pitää FinMeasin teknologian käyttöönottoa yhdessä Tukholman ohitustien urakoista tärkeänä askeleena yhtiön kansainvälistymisen tiellä.

“Tukholman ohitustien pohjoisimmalla osuudella asiakkaamme on nähnyt automaattisten mittausten edut ja ryhtynyt hyödyntämään palvelujamme”, Ylönen sanoo.

FinMeas Online

FinMeas Online -verkkopalvelu tarjoaa reaaliaikaiset mittaustiedot nopeasti ymmärrettävällä tavalla.
tutustu
Siirtymät
Painumat
Ankkurivoimat
Kallistumat
Lämpötilaprofiili
Huokospaine
Vedenkorkeus
Virtaama
Pohjavesien laatusuureet
Pintavesien laatusuureet
Sääolosuhteet
Reaaliaikainen kamerakuva
Venymät
Halkeamat
Liitokset

YHTEYDENOTTOLOMAKE

Keskustele asiantuntijamme kanssa

Onko sinulla kysyttävää palveluistamme tai haluatko ehdotuksen juuri sinulle parhaiten sopivista vaihtoehdoista?

Ota meihin yhteyttä, vastaamme sinulle mahdollisimman pian.

    enter