Case Hessundinsalmen silta

Case Hessundinsalmen silta

Erikoisuutena betoninivelet

Kreate rakentaa Hessundinsalmen yli noin 200 metriä pitkän vinojalkaisen kehäsillan, joka korvaa vanhan kaarisillan. Hessundinsalmen sillan uusiminen on Suomen ja jopa Euroopan mittakaavassa teknisesti hyvin vaativa projekti. Sillan erikoisuutena on sen jalkojen päissä olevat betoninivelet. Tätä tekniikkaa ei ole hyödynnetty Suomessa tässä mittakaavassa koskaan aiemmin. Betoninivelen tarkoituksena on sallia jäykkärakenteiden sillan kiertyminen niin, ettei rasitus vaurioita betonirakenteita ja kuorma kohdistuu tehokkaasti sillan perustuksille.

Monitoroinnilla varmistetaan suunnitelman toimivuus

Nivelten käyttäytymistä päädyttiin seuraamaan automaattisen monitoroinnin avulla. Molempiin betoniniveliin asennettiin identtiset monitorointiratkaisut. Tukeen asennettiin tiltmeter-kallistuskulma anturit mittaamaan pilarin kallistusta sekä lämpötila-anturit, joiden perusteella voidaan erotella lämpötilan vaikutusta sillan pitkäaikaisista muodonmuutoksista. Niveliin asennettiin lineaariset potentiometrit (crack meter) mittaamaan nivelen raon muuttumista, jonka avulla voidaan määrittää nivelen kokoonpuristuminen ja kiertyminen.

Hessundinsalmen siltaa monitoroidaan sekä rakentamisen aikana että sen jälkeen, jotta voidaan varmistua suunnitelman mukaisesta toiminnasta. Näin saadaan talteen arvokasta dataa myös tulevia hankkeita silmällä pitäen.

Lue lisää projektista Kreaten sivuilta.

FinMeas Online

FinMeas Online -verkkopalvelu tarjoaa reaaliaikaiset mittaustiedot nopeasti ymmärrettävällä tavalla.
tutustu
Siirtymät
Painumat
Ankkurivoimat
Kallistumat
Lämpötilaprofiili
Huokospaine
Vedenkorkeus
Virtaama
Pohjavesien laatusuureet
Pintavesien laatusuureet
Sääolosuhteet
Reaaliaikainen kamerakuva
Venymät
Halkeamat
Liitokset

YHTEYDENOTTOLOMAKE

Keskustele asiantuntijamme kanssa

Onko sinulla kysyttävää palveluistamme tai haluatko ehdotuksen juuri sinulle parhaiten sopivista vaihtoehdoista?

Ota meihin yhteyttä, vastaamme sinulle mahdollisimman pian.

    enter