Patojen monitorointi

Automaatio edistää kaivospatojen turvallisuutta.

Kaivospatojen automaattinen valvonta

Kaivospadoissa patosortuman ja sen aiheuttamien tulvavaikutuksien lisäksi riskinä on haitat, joita syntyy aineiden haitallisista tai vaarallisista ominaisuuksista.

Palvelumme sisältää tarkoituksenmukaiset patorakenteiden monitorointiratkaisut, asennukset, huollot, luotettavat tulokset ja niiden tulkinnan sekä automaattisen raportoinnin.

Monitorointiratkaisut kaivospadoille

Referenssejämme

Aikaisemmin meillä on ollut enemmän manuaalimittauksia ja mittaustiedot on kirjattu Exceliin käsin. Nyt FinMeasin toimesta olemme saaneet automatisoitua valtavan määrän instrumentteja rikastushiekka-altailla, jonka ansiosta voidaan tehdä reaaliaikaista seurantaa, sekä saamme hälytykset raja-arvojen ylityksistä ja automaattiset raportit mittaustuloksista” -  Jussi Nousiainen, geotekninen insinööri, Agnico Eagle Finland

Case Kittilän kaivos: Yhteinen kehitystyö uudistaa patoaltaiden turvallisuuden valvontaa

Kittilän kaivoksella kaivospatojen riskienhallintaa parannettiin patoalueiden automaattisilla monitorointiratkaisuilla. Seurannan lisäksi myös mittaustietojen raportointia on uudistettu FinMeasin automaattisen raportointipalvelun käyttöönotolla.

Lue lisää

GPS-pohjainen pinnankorkeuden ja painuman automaattinen monitorointi

FinMeasin tuotevalikoimassa nyt saatavilla GPS-pohjainen pinnankorkeuden ja painuman automaattinen monitorointi yhden yksittäisen pisteen seurantaan.

Lue lisää

Moderni teknologia edistää patorakenteiden seurantaa

Patoturvallisuuden edistämiseksi olisi hyvä monitoroida esimerkiksi patojen sivusiirtymiä, painumia, huokosvedenpainetta, lämpötilaprofiilia sekä vedenkorkeutta.

Lue lisää

Keskustele asiantuntijan kanssa

Onko sinulla kysyttävää palveluistamme tai haluatko ehdotuksen juuri sinulle parhaiten sopivista vaihtoehdoista?

Ota meihin yhteyttä, vastaamme sinulle mahdollisimman pian.