FinMeasilla geoteknisenä asiantuntijana – pohjarakentamisen alan kehittäminen motivoi

Geotekninen asiantuntija Aatu Eteläsaari on nyt vuoden päivät työskennellyt FinMeasilla. Vuosipäivän kunniaksi Eteläsaarta pyydettiin kertomaan, millaista on FinMeasilla työskentely geoteknisenä asiantuntijana.

Vuosi työskentelyä FinMeasilla takana. Mitä ensimmäinen vuosi on tarjonnut sinulle?
Ensimmäinen vuosi on tarjonnut luonnollisesti paljon uuden opettelua ja syventymistä. Olen päässyt syventymään geoteknisen monitoroinnin mielenkiintoiseen maailmaan. Tästä oli aiemmin melko pintapuolinen käsitys. Vuosi on avartanut näkemystä tämän suhteen. Minut ehkä hieman yllätti monitoroinnin käyttökohteiden hyvin laaja skaala. On ollut mielenkiintoista olla mukana hyvin erityyppisillä hankkeilla sekä oppia järjestelmien teknisestä puolesta. FinMeasin ulkomaiset kontaktit ovat myös olleet hyvin arvokkaita ja opettavaisia geosuunnittelun toimintatapojen avartamisessa.

Toisena aspektina teknisen ja substanssipuolen lisäksi muutos oli melko suuri vaihtaa isosta yrityksestä pienempään. On motivoivaa päästä yrityksen ytimeen mukaan kehittämään toimintaa. Vuosi on myös ollut opettavainen myynnin, markkinoinnin ja asiakassuhteiden merkityksen ja toimintatapojen suhteen. Aikaisemmalla työuralla tämä on jäänyt päivittäisessä tekemisessä hieman taustalle.

Vuosi FinMeasilla on avartanut siinäkin suhteessa mieltä, että olen oppinut ymmärtämään ja arvostamaan sitä, että myyntityö on parhaimmillaan ongelmanratkaisua ja aitoa asiakkaan auttamista yhteisen hyvän saavuttamiseksi ja ilman tätä työtä maailmantila ei muutu. Muutoinkin kohtaan uusia ihmisiä ja tilanteita vielä hieman avoimemmin kuin aiemmin.

"Olen oppinut ymmärtämään ja arvostamaan sitä, että myyntityö on parhaimmillaan ongelmanratkaisua ja aitoa asiakkaan auttamista yhteisen hyvän saavuttamiseksi ja ilman tätä työtä maailmantila ei muutu."

Minkälaiset asiat saivat sinut hakeutumaan FinMeasille geotekniseksi asiantuntijaksi?
Geotekninen monitorointi on siitä mielenkiintoinen ala, että sen avulla pystytään saamaan tietoa, joka muuten olisi arvailujen varassa. Minua on aina kiinnostanut tietää, miten maailma toimii. Geosuunnittelussa ennustetaan miten pohjarakenteet toimii, mutta luonnollisen epävarmuuden takia todellista käyttäytymistä ei voida tietää tarkasti etukäteen. Monitoroinnilla voimme todentaa näitä asioita, ja näin ollen selvittää tarkemmin miten jokin rakenne toimii. Tällä on potentiaalia kehittää koko alaa paremmaksi ja suunnittelua tarkemmaksi. FinMeasin ytimessä on alan jatkuva kehittäminen, ja siksi kiinnostuin tästä tehtävästä.

Millaisista tehtävistä työpäiväsi yleensä koostuu?
Työpäivät ovat hyvin monipuolisia. Tehtävät sisältävät asiakastarpeiden ja projektien tunnistamista, keskusteluja asiakkaiden ja heidän asiantuntijoidensa kanssa ja yhteistä ratkaisujen pohdintaa. Työtehtävät sisältävät myös kehitystyötä niin geoteknisen suunnittelun kuin myös verkkopalvelun toiminnallisuuksien suhteen.

Mikä on parasta FinMeasilla työskentelyssä?
Motivoivinta on olla mukana ytimessä kehittämässä yrityksen toimintaa sekä koko pohjarakentamisen alaa dataa hyödyntäen.

"FinMeas tarjoaa seurantamenetelmän hyödyntämiseen ja pohjarakentamisen resurssiviisauteen erinomaisia työkaluja ja Suomen parasta osaamista."

Mitä haluaisit nähdä geotekniikan alalla tulevaisuudessa?
Toivoisin geoteknisen alan Suomessa hyödyntävän enemmän seurantamenetelmää, koska sillä on potentiaalia suuriinkin kustannus- ja resurssisäästöihin. Tässä Suomi on jäljessä muuta Eurooppaa ja etenkin muita pohjoismaita.

Mikä on FinMeasin kontribuutio tässä tulevaisuuskuvassa?
FinMeas tarjoaa seurantamenetelmän hyödyntämiseen ja pohjarakentamisen resurssiviisauteen erinomaisia työkaluja ja Suomen parasta osaamista.

Tilaa uutiskirje

FinMeasin uutiskirjeestä saat tietoa uusista hankkeistamme sekä hyödyllistä tietoa tuotteista ja palveluistamme. Uutiskirje on maksuton ja voit halutessasi peruuttaa sen milloin vain.